KT Praha

Dnes je pátek 19.04.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Bez Pavelky to proti Ostravě nešlo

Míla Fuček

2021-02-06

Extraliga

Přečteno: 827

Komentářů: 0


V klíčovém zápase o 4. místo extraligové tabulky KT Praha chyběl Pavelka a bez něj KT Praha podlehlo Ostravě 1:3.


KT Praha – TTC ENFIREEX Ostrava 1:3

Olejník – Kleprlík 3:2(-3,8,8,-7,8), Koblížek – Bělík 2:3(-5,2,-8,8,-7), Panský – Delinčák 0:3(-8,-14,-7), Olejník – Bělík 2:3(-9,7,-6,3,-5)

Body domácích: Olejník 1, Koblížek 0, Panský 0

Body hostů: Bělík 2, Delinčák 1, Kleprlík 0

 

V dramatickém úvodním zápase nezačal Olejník s Kleprlíkem dobře a první set hladce prohrál. V druhém setu ale srovnal hru, set vyhrál a vyrovnal na 1:1. Olejník vyhrál v koncovce i třetí set a ujal s evedení. Následně sice Kleprlík srovnal, ale v pátém setu nenechasl m,Olejník nic náhodě, pergfektně sehál koncovku a poslal KT Praha do vedení 1:0.

 

Druhý zápas začal přestělkou Koblížka s Bělíkem. První set vyhrál poměrně lehce Bělík, v druhém setu mu to Koblížek vrátil i s úroky a byly to 1:1. Potom se už tvfrdě bojovalo a rozhodovaly koncovky. Bělík vyhrál 3:2 a bylo srovnáno na 1:1.

 

Na Postu trojek měl Panský o dvě generace mladšího Delinčáka. Rozdál 37 let byl zunát na rychlosti. Panský se díky velkým zkušenostem držel, ale pokud pustil Delinčáka do jeho hry, byly jeho šance menší. Byl to ale boj o každý míček, všechny sety se rozhodovaly až v koncovkách, druhý set dokonce v několikrát prodlužované koncovce. Bohužel Ostrava získala druhý klíčový bod.

 

V zápase jedniček mezi Olejníkem a Bělíkem byl také generační rozdíl. Věkový rozdíl 32 let byl znát, i když Oljeník se snažil rychlostní handicap nahradit zkušeností, na Bělíka to nestačilo. První set vyhrál Bělík v koncovce, v druhém setu měl Olejník mírnou převahu a vyrovnal. V třetím setu měl Bělík větší převahu a znova šel do vedení. Největší nástup měl Olejník v čtvrtém setu, kdy nedal Bělíkovi moc šancí a znova vyrovnal. Rozhodující páítý set bykl ale ve znamení větší převahy Bělíka, který vyhrál 3:2 a pečetil tak vítězství Ostravy 3:1.

 

V tabulce zůstává KT Praha stále na 5. místě. O bod předním čtvrtá je TJ Ostrava KST, která prohrála s Hradcem Králové a má o utkání víc. TTC Ostrava dnešním vítězstvím poskočila na 2. místo, kde ale má na vedoucí HB Ostrov ztrátu 5 bodů a má ještě o utkání víc.

 

O příštím víkendu se hraje pouze v pátek, sobota je volná. KT Praha čeká v pátek 12. 2. 2021 od 17 hodin odveta v Ostravě s TTC ENFIREEX Ostrava. Bylo by dobré, kdyby už mohl hrát Tomáš Pavelka a a kdyby KT Praha v odvětě vyhrálo. Dále se potom bude hrát ve volnějším tempu, protože skluz způsobený pandemií koronaviru bude dohnaný.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.