KT Praha

Dnes je čtvrtek 28.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř









Dramatická odveta s Ostravou byla úspěšná

Míla Fuček

2021-02-12

Extraliga

Přečteno: 807

Komentářů: 0


Velice dramatická byla odveta KT Praha s TTC Ostrava. KT Praha nakonec díky dvěma bodům Pavelky, který minulý týden chyběl, vyhrála těsně 3:2.


TTC ENFIREEX Ostrava – KT Praha

Bělík – Pavelka 1:3(-8,5,-11,-8), Delinčák – Olejník 3:2(5,-10,8,-8,2), Kleprlík – Koblížek 3:1(-10,5,10,5), Bělík – Olejník 1:3(-5,-10,7,-7), Delinčák – Pavelka 1:3(6,-8,-10,-8)

Body domácích: Delinčák 1, Kleprlík 1, Bělík 0

Body hostů: Pavelka 2, Olejník 1, Koblížek 0

Hráno: Ostrava 12. 2. 2021

 

Úvod utkání začal lépe pro KT Praha, když si zkušený Pavelka poradil s Bělíkem 3:1. Byl to vyrovnaný boj, s výjimkou druhého setu, se všechny sety rozhodovaly až v koncovkách.

 

V druhém klíčovém utkání ale Olejník nestačil na Delinčáka a podlehl mu 2:3. Olejník nezačal v prvním setu dobře a poměrně hladce prohrál. V druhém setu ale v koncovce vyhrál a vyrovnal na 1:1. Další dva sety se také rozhodovaly až v koncovkách. Nejprve šel do vedení Delinčák, Olejník vyrovnal na 2:2. Rozhodující set ale Olejníkovi utekl, Delinčák hrál výborně, je neskutečně rychlý a stíhal i neuvěřitelné míčky.

 

Na pozici trojek se utkali Kleprlík s Koblížkem. Ač Koblížek předváděl velmi dobrý výkon, na hodně zkušeného Kleprlíka nestačil a podlehl mu 1:3.

 

Za stavu 2:1 pro Ostravu proti sobě nastoupily jedničky. Olejník zapomněl na těsnou porážku s Bělíkem z minulého týdne a začal hodně aktivně, poměrně výrazně vyhrál první set a šel do vedení. V druhém setu se rozpoutala dramatická vyrovnaná bitva, kterou rozhodl pro sebe až v prodloužené koncovce Olejník a zvýšil své vedení na 2:0. V třetím setu se Bělík „rozjel“, téměř nic nekazil a šel do velkého náskoku, který ale Olejník dokázal stáhnout na rozdíl jediného bodu. Po time-outu se ale Bělík vzpamatoval a set dotáhl do vítězného konce a snížil stav zápasu na 1:2. V čtvrtém setu jsme sledovali vyrovnanou bitvu, v které si Olejník udržoval dvojbodový náskok, který zúročil v koncovce ve vítězství 3:1. Tím srovnal stav utkání na 2:2.

 

V pátém zápase se utkali dva dnes zatím neporažení hráči Delinčák s Pavelkou. V první setu měl Delinčák rychlý a aktivní nástup, kterým si získal velký náskok. Ten Pavelka sice částečně snížil, ale Delinčák dovedl set do vítězného konce a ujal se vedení 1:0. V druhém setu hrál Pavelka takticky a chytře, nenechal se od Delinčáka honit a naopak on proháněl jeho. V dramatickém setu v koncovce vyhrál a srovnal na 1:1. Třetí set byl velkým dramatem. Vypadalo to, že Pavelka si na Delinčáka zvykl a našel na něj „recept“ a šel do vedení. Delinčák však vyrovnal na 6:6 a naopak sám šel do vedení a měl dva setboly. Pavelka ale oba odvrátil, srovnal na 10:10 a Delinčáka přehrál v koncovce, když dobře aktivně přijal jeho podání a následně první setbol proměnil servisem, ktrerý Delinčák nevrátil. Pavelka tak šel do vedení 2:1. V čtvrtém setu Delinčák ztatil koncentraci, zkazil dvě podání a za stavu 2:5 si vzal time-out. Vypadalo to, že time-out nepomohl, protože Pavelka získal další dva body. Potom ale začal Delinčák stahovat a došlo na time-out Pavelky. Ani Pavelka po svém time-outu nebodoval, ale v koncovce to dokázal vymyslet a zápas a tím i celé utkání dotáhl do vítězného konce.

 

KT Praha se v tabulce posouvá na 3. místo s jednobodovým náskokem před SKST Cheb. Ten je zřejmě zítra bodově dostihne po utkání s HB Ostrov a na lepší poměr skóre v tabulce předežene. Ale i čtvrté místo bude dobrou výchozí pozicí do dalšího kola, v kterém bude hrát KT Praha doma ve čvrtek 18. 2. 2021 od 18.00 hodin proti Liberci.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.