KT Praha

Dnes je pátek 29.03.2024



Petr Barcal - realitní makléř









KT Praha od roku 1993 do současnosti

V roce 1993, kdy KT Praha vzniklo, pomáhal klubu  bývalý československý reprezentant Pavel Ovčařík. V roce 1999 postoupilo KT Praha do 1. ligy. Tu hráli tři roky v sestavě: Petr Javůrek, Vladimír Miko, Jan Urbánek, Ivan Rk a Václav Hejda. V té době hrál v klubu i čelný představitel ČAST Petr Bohumský.

Na STISu se dá detaelněji vysledovat KT Praha od sezóny 2011 – 2012, kdy hráli v sestavě Milan Orlowski, Petr Javůrek, Vlastimil Kolář, Tomáš Sváta, Vladimír Miko (hrál pouze čtyřhry s výsledkem 11:1), Petr Kubový, Ivo Durdil, Karel Nykl a Ivan Rak, který ale neodehrál ani jeden zápas.

 

V divizní sezóně byla většina hráčů bezkonkurenčních, Vlasta Kolář prohrál pouze jeden zápas s Martinem Kočvarou ze Střížkova. Petr Javůrek a Milan Orlowski neprohráli ani jednou, Tomáš Sváta měl skore 29:28, Petr Kubový 10:22 a nejhůře na tom byli Ivo Durdil a Karel Nykl, který ale bodoval aspoň ve čtyřhrách.

 

V sezóně 2012 – 2013 hrálo KT Praha už 3.ligu, do které postoupili. Tady juž našel Milan Orlowski třikrát přemožitele (Aleš Bucifal – Sokol Michle, Pavel Tůma – Sokol Králův Dvůr a David Štěpánek – TJ Slavoj Severotuk Ústí n. L.). Petr Javůrek prohrál také třikrát (Jiří Hoch – TJ Sokol Plzeň, Jan Janda – Pedagog České Budějovice a David Štěpánek – TJ Slavoj Severotuk Ústí n. L.). Vlasta Kolář měl skóre 45:13, Tomáš Sváta 23:29, Petr Kubový 1:21 a Vlado Miko hrál opět pouze čtyřhry s bilancí 8:2. Karel Nykl a Ivo Durdil nenastoupili.

 

Od sezony 2013 – 2014 přichází to KT Praha Jindra Panský, který se vrátil ze svého zahraničního působení. KT Praha hrálo 2. ligu. Jindra Panský prohrál pouze jednou s Josefem Pachým z El Niňa, kterého ale na podzim porazil. Milan Orlowski měl skóre 54:8 a oba společně měli ve čtyřhrách skóre 22:0. Další bilance: Petr Javůrek 41:10, Vlastimil Kolář 27:18, Tomáš Sváta 0:8, ale čtyřhry 7:3. Na soupisce byli dále Vlado Miko a Jaroslav Staněk, kteří nenastoupili k žádnému zápasu dvouhry ani čtyřhry. Tým v průběhu sezóny opustili Ivo Durdil, Petr Kubový a Karel Nykl.

 

V loňské sezóně 2014 -2015 bojovalo KT Praha v 1. lize. Sestava zůstala beze změny, bilance hráčů se trochu zhrošila. Jindra Panský 69:9, Milan Orlowski 43:21, Petr Javůrek 36:31, Vlasta Kolář 14:57, Tomáš Sváta 0:7 a Vlado Miko ani Jaroslav Staněk nehráli. Exmistři světa Orlowski – Panský v této sezóně ve čtřyhře už čtyřikrát prohráli.

 

Pro sezónu 2015 -2016 KT Praha posiluje o Tomáše Havlíka, který sem přestoupil z TTC Elizza Praha a žebříčkově je hráčem číslo dvě za Jindrou Panským. Do Lokomotivy Praha do 3. ligy odešel Vlasta Kolář. KT Praha dále posílil z El Niňa Pavel Špaček. V týmu samozřejmě zůstává jako hráč číslo 3 Milan Orlowski a jako hráč č. 4. Petr Javůrek. Jako náhradníci zůstávají i Tomáš Sváta a Jaroslav Staněk. Na soupisce už není Vlado Miko.

 

Posílené KT Praha bojuje letos o prvenství v 1. lize a o případný postup do Extraligy. V 1. lize ale posílilo více týmů a vypadá to, že na špici tabulky budou hodně vyrovnané boje, takže se bude na co těšit.



Přidání komentáře k článku KT Praha od roku 1993 do současnosti



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje a vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2015
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.